duminică, 27 mai 2012

ABRACADABRA - o familie pentru fiecare copil!

   

Micuţii din internate se vor veseli la Sărbătoarea „Abracadabra”

2012-05-19/13:18 Micuţii din internatele din Moldova care au rămas fără părinţi se vor distra la Sărbătoarea „Abracadabra” care a ajuns la ediţia a X-a. Sărbătoarea este organizată de Asociaţia „Amici dei Bambini, Moldova” şi ava avea loc duminică, 20 mai, în Grădina Publică Ştefan cel Mare din capitală, transmite Info-Prim Neo.

Evenimentul se va desfăşura în cadrul Festivalului Familiei, promovat de Ministerul Muncii, Protecţiei Sociale şi Familiei, cu suportul ONU. De 10 ani, Sărbătoarea „Abracadabra” are loc în penultima duminică a lunii mai.

Programul sărbătorii prevede un spectacolului muzical cu participarea colectivelor artistice de copii de la Direcţia Generală Educaţie Tineret şi Sport şi organizarea atelierelor de joc, artă creativă, picturi pe pânză şi desen pe faţă.

Copii se vor mai bucura de un moment magic al sărbătorii când se vor lansa sute de baloane colorate, care vor zbura spre cer, însoţite de glasurile a mii de copii din întreaga lume, care, în aceeaşi zi, la aceeaşi oră se adună pentru a striga la unison, formula magică: „Abracadabra! O familie pentru fiecare copil!”

„Abracadabra” se organizează simultan şi în alte ţări în care activează Asociaţia „Amici dei Bambini”. Asociaţia Ai.Bi - „Amici dei Bambini” este o mişcare de familii, care din 1986 activează în Italia şi în alte 26 de ţări din lume, în favoarea copiilor abandonaţi. Ai.Bi este prezentă peste hotare, în Europa de Est, America Latină, Africa Mediterană şi în Asia, iar în Moldova Asociaţia activează de mai bine de 14 ani cu proiecte de cooperare pentru dezvoltare, având misiunea de a lupta pentru promovarea dreptului fundamental al copilului la o familie.

Evenimentul este organizat în parteneriat cu Asociaţia „Prietenii Copiilor”, Centrul de Servicii Sociale pentru Copil şi Familie şi Direcţia Generală Educaţie, Tineret şi Sport a Consiliului municipal Chişinău. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu